Deželna vina

Deželna bela in rdeča vina

so kakovostna vina katerih pridelava sloni na tradiciji, znanju in dolgoletnih izkušnjah. Postopek pridelave je podoben kot pri klasičnih vinih, razlikuje se le pri izbiri ....
Polnimo jih v literske steklenice.

Chardonay

je vino pridelano po klasični metodi iz grozdja chardonay. Vonj spominja na jabolko in skorjo svežega kruha. Okus je harmoničen in spominja na akacijev cvet. Priporočamo ga kot aperitiv, k ribjim jedem in ribam na žaru.

Serviramo ga pri temperaturi 11 st.C.

Refošk

je pridelano iz grozdja sorte refošk. Je intenzivno rdeče-vijolične barve. Vonj spominja na ribez, maline in borovnice. Po okusu je sveže, vabljivo in pitno. Priporočamo ga k pršutu, svinjski krači, perutnini na ražnju in k divjačini.
Serviramo ga pri temperaturi 16 st.C

Beli pinot

je vino pridelano po klasični metodi iz grozdja beli pinot. Po okusu je srednje kiselkast, harmonira z ekstraktom, je žameten in popoln. Vonj je nežen s cvetličnimi in sadnimi odtenki. Dober je kot aperitiv, lepo se dopolnjuje s predjedmi, testeninami, ribami in rižoto.
Serviramo pri temperaturi 11 st.C

Sivi pinot

je vino pridelano iz sorte sivi pinot in je eno boljših belih vin na svetu. Ima nežno aromo, ki spominja na začimbe. Mlado vino ima sadne značilnosti, s staranjem pa pridobi buket po zeleni orehovi lupini. Ker ima dobro strukturo ima zelo širok spekter kombinacij z jedmi : od rib, jedi na žaru in testenin.
Serviramo pri temp.:10-12 st.C.