Naša vina

Vrhunska vina katerih pridelava sloni na tradiciji, znanju in dolgoletnih izkušnjah.

KLASIČNA VINA

So vrhunska vina katerih pridelava sloni na tradiciji, znanju in dolgoletnih izkušnjah. Bela vina po prešanju fermentirajo s pomočjo lastnih kvasovk približno 21 dni. Posode z vinom po fermentaciji napolnimo do vrha in jih pustimo, da steče biološki razskis. Vino obleži na lastnih drožeh še osem mesecev. Polnitev steklenic ob mladi luni ohranja vinu svežino, mladost in igrivost.
  Pri rdečem vinu grozdje specljamo in drozgo fermentiramo v vinifikatorjih 14 do 28 dni. Ko se fermentacija umiri sledi prešanje. Po prešanju vino napolnimo v sode in pustimo enako kot pri belem vinu, da steče biološki razskis. Na drožeh tako leži še približno 8 mesecev. Pri biološkem razskisu s pomočjo mlečnokislinskih bakterij, ki so prisotne v vinu, groba jabolčna kislina preide v milejšo mlečno kislino. Po tem procesu postane vino bolj polno, harmonično in prijetno. Vina polnimo v pomladnih mesecih ob mladi luni s čimer mu poudarimo mladost, iskrivost, sadnost in živahnost.

 

DONEGOVANA BARRIQUE VINA

V barrique sodčkih od začetka predelamo po isti metodi kot ostala vina. Ko pa mine burna fermentacija, vino napolnimo v lesene barrique sodčke, kjer vino ostane leto dni. Vino v barriqu vsake toliko pomešamo. Vina stekleničimo ob stari luni, da jim ohranimo zrelost. Po stekleničenju vino stoji še leto dni, preden gre na tržišče.

 

DEŽELNA VINA

so kakovostna vina katerih pridelava sloni na tradiciji, znanju in dolgoletnih izkušnjah. Postopek pridelave je podoben kot pri klasičnih vinih, razlikuje se le pri izbiri ....
Polnimo jih v literske steklenice.

VINA SIMČIČ SO PREJELA VEČ PRIZNANJ NA OCENJEVANJU VIN V GORNJI RADGONI

Zlata medalja 2012