Starana vina

Donegovana vina - Barrique vina

V barrique sodčkih od začetka predelamo po isti metodi kot ostala vina. Ko pa mine burna fermentacija, vino napolnimo v lesene barrique sodčke, kjer vino ostane leto dni. Vino v barriqu vsake toliko pomešamo. Vina stekleničimo ob stari luni, da jim ohranimo zrelost. Po stekleničenju vino stoji še leto dni, preden gre na tržišče.

Merlot

Vino merlot barrique je pridelano iz najboljšega in najbolj zrelega grozdja merlot. Po primarni fermentaciji in prešanju, smo ga natočili v 225l hrastove sodčke, kjer je vino pridobilo plemenit hrastov buket. Serviramo ga pri temperaturi 16 st.C.

Cabernet

je vino pridelano po kombinaciji tradicionalne in barrique metode. Večino časa pred polnjenjem steklenic, vino dozoreva v hrastovih 225L sodčkih, s čimer pridobi plemenit hrastov buket.
Serviramo ga pri temperaturi 16 st.C

Chardonay

Vino po tej metodi staramo v hrastovih sodčkih imenovanih barrique tako, da vino pridobi plemenito aromo po hrastu.
Serviramo ga pri temperaturi 11 st.C

Rebula

Rebula je avtohtona briška sorta. Njene glavne značilnosti so elegantnost, igrivost in pitnost. Zelo lepo spremlja ribje jedi in je primerna tudi kot aperitiv.
Priporočamo jo pri temperaturi 10-11 st.C

Sivi pinot

je vino pridelano po metodi barrique. Vino po tej metodi staramo v hrastovih sodčkih imenovanih barrique tako, da vino pridobi plemenito aromo po hrastu. Priporočamo ga pri temperaturi 11 st.C

Prestige covve

Belo vino prestige covve je zvrst sauvignona, belega pinota, sivega pinota in chardonnaya. Je aromatično vino, zelo elegantno in fino. Vonj spominja na vrtnico, lipov cvet in muškat.
Priporočamo ga pri ribjih jedeh in sicer pri temp.8-10 st, celzija.

Sladki refošk

je pridelano iz grozdja sorte refošk. Je intenzivno rdeče-vijolične barve. Vonj spominja na ribez, maline in borovnice. Po okusu je sveže, vabljivo in pitno. Odlično se ujema s čokolado in raznimi sladicami.
Servira se pri temperaturi 12 st.C.