Kakovost vin Simčič se prenaša iz roda v rod

V Vinarstvu Simčič so znak kakovosti SQ pridobili lani sredi poletja. Z njim so se že uspešno predstavili na mednarodnem sejmu vina v Veroni in si s tem zagotovili konkurenčno prednost pred drugimi ponudniki vin.

»Za pridobitev znaka SQ smo se odločili, ker je naše poslanstvo pridelava kakovostnih vin iz slovenskega grozdja,« pravi Igor Simčič. »Znak SQ je dodat – no jamstvo našim kupcem, da kupujejo kakovostno vino,« do – daja sogovornik in poudarja, da zagotavljanje stalne kakovosti v postopku pridelave precej pri – pomore k stalni rasti proizvo – dnje in prodaje tako na doma – čem kot na tujih trgih. Po njiho – vih vinih namreč povprašujejo tako na trgih Evropske unije kot na bolj oddaljenih azijskih trgih.

Kakovost potrjujejo priznanja z vinskih ocenjevanj

Za stalen nadzor kakovosti pridelave vina Simčič skrbi pri – znani strokovnjak – enolog. Sicer pa je bila kakovost vselej moto Vinarstva Simčič Karol & Igor & Marijan. Oče Karol je slovel po izredno kakovostnih vinih in je to znanje prenesel na sinova Marijana in Igorja. Pridobitev znaka SQ je bil samo še dodaten košček v mozaiku zgodbe o uspehu. Potrditev odličnosti pa so številne zlate in srebrne medalje z odprtega državnega ocenjevanja vin Vino Slovenija v Gornji Radgoni ter priznanja iz ocenjevanja vin v Celovcu v Avstriji.

Znak SQ na vsaki steklenici

Gospodar Karol ter sinova Igor in Marijan skupaj obdelujejo 50 hektarjev terasasto zasajenih vinogradov na nadmorski višini od 150 do 300 metrov. V njih zorijo elegantna bela vina sivi pinot, char donnay, beli pinot, rebula, rumeni muškat, malvazija in sauvignon, med rdečimi vini pa so v ospredju merlot, cabernet sauvignon in kralj rdečih vin refošk. Omeniti je treba še sladki refošk in pa peneče se vino, ki ga izdelujejo po metodi charmat. Znak SQ nosijo prav vsa vina, ki jih pridelajo

 

Leave a Reply

Required fields are marked*

* Checkbox GDPR is required

*

I agree