Klasična vina

KLASIČNA BELA IN RDEČA VINA

So vrhunska vina katerih pridelava sloni na tradiciji, znanju in dolgoletnih izkušnjah. Bela vina po prešanju fermentirajo s pomočjo lastnih kvasovk približno 21 dni. Posode z vinom po fermentaciji napolnimo do vrha in jih pustimo, da steče biološki razskis. Vino obleži na lastnih drožeh še osem mesecev. Polnitev steklenic ob mladi luni ohranja vinu svežino, mladost in igrivost.
  Pri rdečem vinu grozdje specljamo in drozgo fermentiramo v vinifikatorjih 14 do 28 dni. Ko se fermentacija umiri sledi prešanje. Po prešanju vino napolnimo v sode in pustimo enako kot pri belem vinu, da steče biološki razskis. Na drožeh tako leži še približno 8 mesecev. Pri biološkem razskisu s pomočjo mlečnokislinskih bakterij, ki so prisotne v vinu, groba jabolčna kislina preide v milejšo mlečno kislino. Po tem procesu postane vino bolj polno, harmonično in prijetno. Vina polnimo v pomladnih mesecih ob mladi luni s čimer mu poudarimo mladost, iskrivost, sadnost in živahnost.

Cabernet sauvignon

je vino pridelano po klasični metodi iz grozdja cabernet sauvignon. Sodi med najboljša rdeča vina na svetu. Je temno rdeče rubinaste barve z značilnim sadnim vonjem borovnice, maline in vonjem po travi. Primeren je za mesne jedi rostbeaf pečenke, krače in trde sire.
Serviramo ga pri temperaturi 14-16 st.C.

Sauvignon

Velja za aromatično vino, pri katerem vonj spominja na bezeg. S staranjem v steklenici, pridobi vonj po vaniliji, lešnikih in mandljih. Odlično spremlja školjke, rake, jastoge in je odličen v kombinaciji s testeninami.
Serviramo ga pri temp.: 11 st.C.

Refošk

je vino pridelano iz grozdja sorte refošk. Je intenzivno rdeče-vijolične barve. Vonj spominja na ribez, maline in borovnice. Po okusu je sveže, vabljivo in pitno. Priporočamo ga k pršutu, svinjski krači, perutnini na ražnju in k divjačini.
Serviramo ga pri temperaturi 16 st.C

Sivi pinot

je vino pridelano iz sorte sivi pinot in je eno boljših belih vin na svetu. Ima nežno aromo, ki spominja na začimbe. Mlado vino ima sadne značilnosti, s staranjem pa pridobi buket po zeleni orehovi lupini. Ker ima dobro strukturo ima zelo širok spekter kombinacij z jedmi : od rib, jedi na žaru in testenin.
Serviramo pri temp.:10-12 st.C. 

Beli pinot

je vino pridelano po klasični metodi iz grozdja beli pinot. Po okusu je srednje kiselkast, harmonira z ekstraktom, je žameten in popoln. Vonj je nežen s cvetličnimi in sadnimi odtenki. Dober je kot aperitiv, lepo se dopolnjuje s predjedmi, testeninami, ribami in rižoto.
Serviramo pri temperaturi 11 st.C

Malvazija

Vino zlato rumene barve, vonj spominja na akacijev cvet. Po okusu deluje sveže in prijetno kislino, ki sominja na mandlje. Primerno kot aperitiv, odlično spremlja ribe in hladne predjedi.
Serviramo pri temperaturi 10 do 11 st.C

Merlot

Vino pridelano po klasični metodi iz grozdja sorte merlot. Je temno rdeče rubinaste barve. Sorto označuje travnat odtenek, odličen vinski okus in izrazit vonj po malinah. Primeren je za divjačino, prileže se k svinjskemu mesu in mesu na žaru.
Serviramo ga pri temepraturi 14-16 st.C.

Chardonay

je vino pridelano po klasični metodi iz grozdja chardonay. Vonj spominja na jabolko in skorjo svežega kruha. Okus je harmoničen in spominja na akacijev cvet. Priporočamo ga kot aperitiv, k ribjim jedem in ribam na žaru.
Serviramo ga pri temperaturi 11 st.C.

RE

Vino je slamnato rumene barve z zlatimi odtenki. Vonj je prijetno intenziven, ki spominja na sadje. Okus je harmoničen, poln, z značilno aromo po mandlju.
Priporočamo ga ohlajenega pri temperaturi 11 st.C, kot aperitiv, k ribjim jedem, testeninam in k perutnini.

Rebula

Skrbno odbrano grozdje rebule, smo predelali v elegantno vino, ki po vonju spominjana na akacijev cvet. Rahlo kiselkast okus lepo harmonira z ekstraktom. Lepo se poda k ribjim predjedem in testeninam.
Priporočamo jo ohlajeno na 8 do 10 st.C.

Rumeni muškat

je aromatično vino, zelo elegantno in fino. Vonj spominja na vrtnico, lipov cvet in muškat. Priporočamo ga k raznim sladicam.
Serviramo zelo hladno, pri temperaturi 8 do 10 st.C.